Hur du använder filter papper gör kemiska experiment

- Oct 09, 2015 -

Utsidan av filterpapper förutom filtrering, har ofta använts i andra experiment, som fotogen för filtrerpapper sug ytan av kalium, natrium, använda filter papper som bärare av lågan reaktion, med filterpapper laminerade cell experiment, spraya färg reaktion med filterpapper, och så vidare. Följande nämna flera innovativa, representativa exempel:


1, reaktionen mellan natrium och vatten


1.1 drift


Ta en petriskål, 1/2 av volymen vatten, tillsätt några droppar fenolftalein lösning, försiktigt skära cirkulära filterpapper postat på sådan yta, använda pincett för att ta bean storlek korn av natrium metall, efter avlägsnande av bränsle placeras på våta filterpapper och täcka en stor bägare. Eftersom natrium på pappersfiltret kan inte simma, deras reaktion är lätt att samla, natrium kan ses på filterpapper smälte in i bollen, och efter en kort stund, och ger en gul flamma och producerar en massa vit rök (produkten är ljus gul natrium peroxid, när den faktiska observationen av den röken färg är vit), filtrera röd toning under vatten lösningen.


1.2 Detaljer


(1) filter kan inte vara nedsänkta i vatten, det kan flyta på vatten eller natrium brinner inte.


(2) kalium metall reagerar med vatten kan också använda dessa metoder.


(3) den våta filterpapper reaktion av natrium och inga natrium partiklar simmar runt fenomenet kanalisering och stänk, vilket tyder på att förändringar i reaktion villkor orsakar fenomen av förändring.


(4) experiment har fördelen av: fenomen i reaktionen mellan natrium och vatten kan inte bara se men också kan observera fenomenet med experiment av natrium förbränning i luft experimentellt ökade säkerhet och förorening-fri.


Related Products