Bränsle filtermedia roll är att filtrera bort dessa skräp i bränslet

- Oct 18, 2017 -

För närvarande är fordonets motor i grunden en förbränningsmotor, den huvudsakliga användningen av bensin och diesel. Som bränsle, måste det finnas på kvaliteten på oljan och rengör graden av vissa krav. Till följd av raffinering och bearbetning skäl, innehåller färdiga bränsle en viss mängd föroreningar, fukt och tuggummi. Effekten av bränslefiltret är att filtrera bort dessa skräp i bränslet och leverera rent bränsle till motorn. Om bränslefiltret är dålig, bensinen i skräp lätt att koppla förgasaren i de små hålen, så att förgasaren fattiga arbeta, brandfarlig blandning gallring; diesel skräp i bränslepumpen, lätt att påskynda slitaget på precision, så att pumpen tryckfall. Om bränslet i vattnet, limmet in i cylindern, brännbara blandningen brinner dåligt, så att motorn driver nedgång.

Bensin filter är i allmänhet endast en nivå, installerat mellan bränsletanken och bensin pumpen eller mellan bensin pumpen och förgasaren. Som försörjningssystemet dieselmotor har tre precisionsdetaljer, graden av renlighet i dieselolja är högre, och den höga halten av diesel i tandköttet, för att förbättra effektiviteten i filtrering, dieselfilter generellt har två eller fler nivåer, dividerat i grova, fina dieselfilter fina även känd som olja och vatten separator och diesel filter. Installerad respektive i diesel bränsletank och pump, mellan pump och bränslepump, och vissa dieselmotorer har också en nederbörd cup, används för utfällning av vatten och orenheter i diesel.

Typ av bränslefilter

Bränslefilter filtreras och filtreras. I början har filtret av bensin filter metall springa typ, metall filtertyp, nylon tyg typ, porösa keramiska typ och så vidare; diesel filter filter patrontyp kände typ, nylon tyg typ, bomull skriver flera. Dessa filter via prestanda är bra, lång livslängd, men utbredd förekomsten av låga filtreringseffektivitet, komplex struktur, hög kostnad, underhåll och andra brister, har eliminerats gradvis. Bensin och dieselfilter närvarande vanligaste mikroporös pappersfilter, fenolharts behandling, gjord av fällbara rör, med bra prestanda, hög avskiljningsgrad, enkel struktur, låg kostnad, enkelt underhåll fördel.


Related Products