Det är viktigt att rengöra bränslefiltermediet

- Oct 27, 2017 -

Det är viktigt att rengöra bränslefiltermediet. Bränslefiltermedia-strängen ligger på linjen mellan bränslepumpen och gasinloppsporten.

Effekten av bränslefiltermediet är att avlägsna fasta ämnen som järnoxid och damm i bränslet, förhindra bränslesystemet från igensättning (speciellt munstycket), minska det mekaniska slitage, se till att motorn fungerar stabilt, förbättra den tillförlitlighet, bränslet Strukturen består av ett aluminiumskal och ett fäste av rostfritt stål, stativet är utrustat med filter med hög effektivitet, filterpapper som krysantemumformat, för att öka flödesområdet, EFI-filter kan inte vara med förgasaren filter Clearters är vanliga. Eftersom EFI-filtret tål ofta 200 ~ 300 kPa bränsletryck. Därför är filterets tryckmotstånd vanligtvis nödvändigt för att nå mer än 500 kPa, karburatorfilteret kan inte uppfylla kraven.

Bränslefiltermediet måste bytas ut varje 30 000 km. Om halten bränsleförorening är stor, bör köravståndet minskas i enlighet med detta. Pilen på bränslefiltermediahuset indikerar bränsleflödesriktningen och ingen spolning tillåts när bränslefiltermediet är installerat. Även om det är i flip-tillståndet att arbeta för en kort tid måste det också bytas ut.

Bytescykel för bränslefilter

De flesta bilproducenterna till sitt externa filter normalt underhåll av den rekommenderade ersättningscykeln på 48 000 km; Konservativt underhåll av rekommenderad ersättningscykel är 1,92 ~ 24 000 km. Om du är osäker, läs användarhandboken för att hitta rätt rekommenderad ersättningscykel. Dessutom, när filterslangen uppträder av lera, olja och annan smuts som orsakas av åldring eller sprickor, behöver behovet av snabb ersättning av slangen.

Den rekommenderade ersättningscykeln för bränslefiltermediet ska vara olika beroende på egen konstruktion, prestanda och användning, och kan inte generaliseras. Om filtret är installerat i bränsleledningen kallas det ett externt filter; Annars installeras det interna filtret i bränslepumpen och bränsletanken inuti filtret. Där bränsletankfiltret eller dess skyddskåpa anses vara underhållsfritt.


Related Products