Kvalitativt och kvantitativt filterpapper kontakt skillnader

- Oct 09, 2015 -

Filtration prestanda filtrerpapper är ett bra papper, papper porositet, absorption av vätskan med en stark utveckling. Analyslaboratorium filtrerpapper som filtrering medium, lösning och separering av fasta ämnen. I dagsläget, Kina främst kvantitativa filterpapper filterpapper, kvalitativa kvalitativt filtrerpapper filterpapper och kromatografi i tre kategorier. Begreppen av kvantitativa och kvalitativa filterpapper filterpapper är cellulosa filterpapper, gäller inte för andra typer av filter som glasfiber filtrerpapper. Kvalitativt filtrerpapper för kvalitativa kemisk analys av filtrering och separation. Kvalitativt filtrerpapper som vanligen används för att filtrera lösningar, klorider, sulfater och andra kvalitativt test behöver inte att beräkna värden och kvantitativt filterpapper används för exakta beräkningar av filter, såsom bestämning av resthalter, olösliga, vanliga filterpapper filter, också behovet av tillgång till hög temperatur ugnen behandling.

1. kvantitativ analys kvantitativ analys filterpapper filterpapper i tillverkningsprocessen, massa bearbetas av saltsyra och fluorvätesyra och destillerat vatten tvätta, de flesta av orenheter i pappersfiber bort, så några kvarvarande aska efter förbränning, har ingen inverkan på resultat av analyser, lämplig för exakt kvantitativ analys. Kvantitativ analys av den nuvarande inhemska produktionen filtrerpapper, snabb, medium och långsam tre kategorier, respektive, med ett blått band på filtret facket (korta), vit (medelhastighet), röd (långsam) markerade sekretessbelagda. Filter papper formerna är runda och torget i två, runda papper specifikationer diameter d9cm, dllcm, D12.5cm, d15cm d18cm flera sorter. Square filterpapper 30cmx30cm och 60cmx60cm.

2. kvalitativ analys av mer allmänna kvalitativa filter papper filterpapper rester aska, endast allmänna kvalitativ analys och filter nederbörd eller suspension i vatten och kan inte användas för kvalitativ analys.


Related Products