Bränsle Filter Media är anslutna i serie mellan bränslepumpen och den Throttle Body inloppsport

- Oct 23, 2017 -

Bränsle Filter Media är anslutna i serie mellan bränslepumpen och den throttle body inloppsport. Rollen av bränsle Filter Media är att innehålla i bränslet i järnoxid, damm och annat fast skräp tas bort för att förhindra bränslesystemet plugin (särskilt munstycket). Minska mekaniskt slitage, säkerställa stabil drift av motorn, förbättra tillförlitligheten. Strukturera av bränslet består av en aluminium skal och ett rostfritt stål styv fäste, som består av högeffektiva filterpapper på fästet, och pappersfiltret är krysantemum-formade för att öka cirkulationsområdet. EFI-filter kan inte användas med oljefilter.

Som EFI filtret tål ofta 200-300KPA bränsletryck, så filter tryck styrkan är vanligtvis krävs för att nå mer än 500KPA, och oljefilter är inte nödvändigt för att uppnå ett sådant högt tryck.

Klassificering av bränsle Filter medier

1, dieselfilter

Diesel filter struktur är ungefär samma sak med oljefilter, det finns två typer av utbytbara och skruv-monterad. Men dess arbete tryck och olja temperaturkrav är mycket lägre än oljefiltret, och dess filtrering effektivitetskrav är mycket högre än oljefilter. Diesel filter filter använder filterpapper, men också användning av filtar eller polymermaterial.

Dieselfilter kan delas in i två typer:

(1), diesel vattenavskiljare

Diesel vattenavskiljare är en viktig funktion för separation av diesel vatten. Förekomsten av vatten för Bränslesystemet dieselmotorn är extremt skadligt, korrosion, slitage, bränsle Filter Media fastnat och även förvärra förbränningsprocessen i diesel. Mer än tre utsläpp av motorn på vatten separation av högre krav, höga krav på behovet av att använda högpresterande filter media.

(2), diesel finfilter

Diesel olja filter används för att filtrera små partiklar i diesel, landet mer än tre utsläpp av diesel motor är främst för 3-5 micron partiklar filtereffektivitet.

2, bensin filter

Bensin filter med förgasaren och EFI av pekar, användning av förgasaren bensinmotor, bensin filter ligger i pumpen sida av import, arbete trycket är små, bränsle Filter Media generellt använder nylon shell, EFI motor bensin filtret ligger på på utloppssidan av pumpen och har ett högt arbetstryck, oftast med ett metallhölje. Bensin filter filter använder filterpapper, men också användning av nylon tyg, polymermaterial.

Bensin filter som bensin motor förbränning läge och dieselmotor är annorlunda från de övergripande kraven som dieselfilter hård, så priset är billigt.

3, naturgas filter

Naturgas-filter används ofta i metallurgi, kemisk, petroleum, papper, medicin, mat, gruvdrift, elektricitet, city, hem och andra gasfält. Gasfilter är en oumbärlig apparat för att förmedla media piping, vanligtvis installeras i inloppet till slutet av en säkerhetsventil, reduceringsventil, lokalisera ventil eller annan enhet, bränsle Filter Media att eliminera orenheter på medellång till skydda ventilen och användning, minska kostnader för underhåll av utrustning.


Related Products