Varför är cellulosa oftast det bästa valet för fordonsindustrin filtermedia?

- Jan 01, 2016 -

I de flesta glidmedel, bränsle och luft filter program är cellulosa media ett bättre val än syntetiska media. Igen, anledningen till stor del avser kapacitet eller filter liv. Att förklara varför, en beskrivning av filtreringsprocessen är nödvändigt.

Cellulosa automtoive filtermedia tillverkas med fibrer av olika storlekar. På det översta lagret av media, är fibrerna fluffas stället packas ner.

När vätska och främmande ämnen överförs genom media, många partiklar samla på fluffiga fibrerna på ytan och färdas inte längre in i bladet. Detta kallas "adsorption" eftersom partiklarna följa fibrerna.

Ju mer av denna separation teknik som en media gäller, fler små partiklarna kan separeras innan de når de små por utrymmena på skärmen sidan av media. Detta håller dessa små partiklar från plugga media.

En annan fördel med cellulosa filtermedia är att media vanligen är tjockare. Ju tjockare det är den mer tid partiklarna spenderar reser genom media. Varje gång vätskan ändrar riktning runt en fiber, partiklar fart håller dem reser i samma riktning de skulle och de drivs in i fibrerna.

Denna partikel separation benämns "impingement." Som med adsorption, den mer impingement som en media gäller, separeras mer partiklarna utan att koppla det snäva pore utrymmet på skärmen sida.

Syntetisk media skiljer några partiklar med adsorption och impingement, men den släta fibrer kan inte hålla partiklarna på plats och de tvättas med vätska reser genom media. Syntetisk media använder främst partikel separation teknik samtal "direkt avlyssning." Detta är hur de flesta människor tror all filtrering sker.

Direkt avlyssning helt enkelt separera partiklar genom att passera vätskan genom pore utrymmen som är små nog att fånga dem. Men när alla porer är anslutna med det främmande ämnet, filtret är ansluten och dess liv är över.

Eftersom cellulosa media är bättre på adsorption och impingement, kan det ta bort mer föroreningar än glas media utan att koppla pore utrymmen.

Du kan skapa en syntetisk media med fördelarna med cellulosa media? Detta återstår för att se. Faktum är att cellulosa-baserade medier och glas media båda har en plats i dagens filter marknad.

Related Products